Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Antireflectie-glas helpt de energie-absorptie te verbeteren. De zilveren aansluitingen aan de boven- en onderkant zijn vervangen door zwarte tabs in plaats van door een extra laag tape of zwart tedlar, waardoor efficiëntieverlies ten opzichte van panelen met een wit backsheet wordt gereduceerd. Bovendien zorgt toepassing van tabs voor een kleiner risico op haarscheurtjes die in de cellen kunnen ontstaan ten gevolge van de kleinere laminaatdikte.

Dankzij de lage temperatuurcoëfficiënt van slechts -0,258 %/°C hebben huiseigenaren die de HIT® KURO aanschaffen een maximaal energierendement. Ook bij hoge buitentemperaturen houdt de HIT® zonnecel een hogere efficiëntie dan een conventionele kristallijn silicium zonnecel. Zeker bij volledig zwarte modules is dit van belang, omdat ze meer warmte absorberen. In de zomerperiode, als de meeste elektriciteit wordt opgewekt, biedt de HIT® KURO de een van de beste prestaties in zijn klasse. Dat maakt de HIT® KURO de beste keuze uit het aanbod aan ‘volledig zwarte’ modules voor kleinere daken.

Met de HIT® KURO introduceert Panasonic de nieuwe generatie van het HIT® zonnemodule-frame, met een dikte van 40 millimeter. Dit frame is bestand tegen wind- en sneeuwbelasting tot 5400 Pa en is officieel goedgekeurd voor bevestiging aan de korte zijde. De nieuwe generatie frames is in de hoeken voorzien van Panasonics unieke afwateringsysteem op paneelniveau. Dit zorgt ervoor dat de module schoner blijft en dat prestaties ook op de langere termijn zijn gegarandeerd, doordat zich minder stof en vervuiling ophoopt.

Meer informatie?

Onze experts kunnen u in een gratis adviesgesprek meer vertellen over deze panelen en bekijken of ze geschikt zijn voor uw situatie. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Tier 1: de beste zonnepanelen

Alle door Zon7 geselecteerde zonnepanelen zijn Tier 1 panelen, en behoren tot het hoogste segment. Deze term is in het leven geroepen door Bloomberg New Energy Finance, en gaat met name over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf dat de panelen produceert. Hierin zijn drie categorieën te onderscheiden, Tier 1, 2 en 3.