Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u zich als ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst om de btw terug te kunnen vragen. U kunt gebruik maken van de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) en hoeft dan geen btw af te dragen en maar eenmalig btw-aangifte te doen. Houdt u er wel rekening mee dat u de daaropvolgende drie jaar geen btw meer kunt terugvragen. Ook niet wanneer u extra panelen koopt.

Wat is de btw op zonnepanelen?

Btw is indirecte belasting die de overheid heft op de verkoop van producten of diensten, zoals in dit geval zonnepanelen. In de verkoopprijs van zonnepanelen zit een percentage van 21% btw. Omdat de Belastingdienst u als ondernemer ziet (u verkoopt uw stroom aan uw energiemaatschappij), mag u de btw van een aanschaf voor uw onderneming (zonnepanelen) aftrekken van de btw die u afdraagt over de stroom die u teruglevert aan het net.

Voorwaarde voor het direct terugkrijgen van btw

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor de teruggaaf btw op zonnepanelen, dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • U bent particulier
 • Zowel de factuur van de zonnepanelen als het contract met de energieleverancier staan op uw naam
 • Uw zonnepanelen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet
 • U vraagt maximaal €2.499 btw terug

Gratis BTW teruggave service

Om u zo goed mogelijk te ontzorgen, ontvangt u van Zon7 gratis de BTW teruggave service. Onze partner ZonnepanelenBTW is een expert in de fiscale vraagstukken omtrent zonnepanelen en zal de teruggave voor u verzorgen. Zij hebben het proces voor u zo simpel mogelijk gemaakt, waardoor het u slechts een paar minuten kost om het proces in gang te zetten.

Wat doet ZonnepanelenBTW voor u?

 • ZonnepanelenBTW treedt namens u in contact met de Belastingdienst om de BTW op uw zonnepanelen terug te vragen.
 • Meldt u aan bij de Belastingdienst als BTW ondernemer en voert alle correspondentie met de Belastingdienst voor u
 • Dient namens u alle BTW aangiften bij de Belastingdienst in
 • Verzoekt namens u aan het einde van het jaar om toepassing van de Kleine Ondernemers Regeling
 • Houdt u gedurende het gehele traject op de hoogte van de vorderingen
 • Hoe kunt u de BTW teruggave regelen?

  Nadat wij uw zonnepanelen systeem hebben opgeleverd ontvangt u van ons een link om de teruggaaf in orde te maken via ZonnepanelenBTW. Wilt u meer weten over de BTW-teruggaaf op uw zonnepanelen, Kijk op: www.zonnepanelenbtw.nl

  Hoe snel krijg ik de zonnepanelen btw terug?

  Het duurt circa 3 tot 5 maanden voordat u de btw terug krijgt. Dit komt doordat ondernemers per kwartaal btw aangifte moeten doen, en de Belastingdienst uw verzoek dus pas in het volgende kwartaal na aanschaf van uw zonnepanelen in behandeling neemt.

  Hoeveel btw kan ik terug krijgen?

  Op basis van forfaits berekent de Belastingdienst hoeveel btw u gaat afdragen over de stroom die u verkoopt. Deze forfaits zijn gebaseerd op het totale vermogen van uw zonnepanelensysteem. Op de website van de Belastingdienst kunt zien welk forfait bedrag voor u van toepassing is. Wanneer u meer dan 10.000 Wattpiek aan vermogen heeft, wordt er een aparte berekening gemaakt. In uw offerte van Zon7 ziet u het te verwachte terug te ontvangen btw bedrag ook terug.