Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Yingli Testresultaten

Zie hier de resulaten van de test Yingli zonnepanelen ten opzichte van andere merken.

Yingli Achtergrond

Yingli zonnepanelen ontwikkelen, produceren hoogwaardige modules onder de merknaam Yingli Solar welke verkocht worden in vele landen, waaronder Duitsland, Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten.

Productie Roadmap

De productie-campus van Yingli is waar het verticaal geïntegreerde business de volledige PV-waardeketen omvat. Het gehele productie proces van zand tot zonnepanelen heeft Yinli in eigen beheer. Dit verhoogt de kwaliteit en verlaagt de prijs voor zonnepanelen. Yingli produceert zelf haar polykristallijn silicium van zand, hiervan worden grote blokken Silicium gemaakt. Deze blokken silicium worden in dunne plakjes gesneden, welke wafers heten. De wafers zijn de basis voor de tot stand komen van de zonnecel. De zonnecellen worden op hun beurt weer verwerkt in de zonnepanelen. 

Duurzaamheid

Yingli zonnepanelen gebruikt bij haar eigen productie processen zonnepanelen. Dit om het energie verbruik van natuurlijke energie bronnen te verminderen. Deze PV-systemen genereren elektriciteit speciaal voor de productie van zonnepanelen, waarbij Yingli meer dan 20 MW van haar eigen zonnepanelen heeft geïnstalleerd.

Daarnaast is Yingli zonnepanelen het eerste bedrijf in de PV-sector welke een “Product Carbon Footprint Verificatie” heeft gekregen van TÜV Rheinland. TÜV Rheinland is een toonaangevende wereldwijde organisatie van technische diensten met een specialisatie in de zonne-industrie, zij geven onder andere ook de certificaten van ISO af. Door TÜV Rheinland werd de beoordeling uitgevoerd in overeenstemming met de internationale ecologische voetafdruk standaard PAS 2050:2011, een openbaar en universeel toegepast specificatie voorzien in een werkwijze voor de beoordeling van de levenscyclus uitstoot van broeikasgassen van diverse goederen en diensten.

Producten

De productlijnen van Yingli zonnepanelen bestaan uit twee series, welke worden gebruikt door particulieren voor het opwekken van elektriciteit van huishoudens. De Panda serie die bestaat uit monokristallijn zonnecellen zonnepanelen en de YGE serie welke bestaat uit de polykristallijn zonnecellen zonnepanelen. 

Meer weten?

Meer weten over Yingli zonnepanelen? Neem contact met ons op!