Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

REC Testresultaten

Zie hier de resulaten van de test REC zonnepanelen ten opzichte van andere merken.

REC Achtergrond

REC zonnepanelen (Renewable Energy Company) is een jong bedrijf in een jonge industrie. Het bedrijf werd opgericht in Noorwegen op 3 december 1996 en is sindsdien snel gegroeid en is vandaag één van de wereldleiders in de zonne-energie industrie. REC oprichter van Alf Bjørseth zag dat waterkracht in overvloed was en reeds werd gebruikt binnen de metaalindustrie, wat hij heeft gebruikt om zijn business case voor zonne-energie te ondersteunen. Het begon in 1994 met het idee dat zonnecellen gemaakt van multikristallijn wafers de toonaangevende technologie in een sector zou gaan worden, welke op het punt stond snel te gaan groeien.

Nieuwe technologie vervangt oude industrie

Ongeveer in dezelfde tijd werd een lokaal ammoniak fabriek in Glomfjord, in het noorden van Noorwegen, stilgelegd en Reidar Langmo ging een partnerschap aan met Bjørseth tot de productie van zonnecellen beginnen op deze fabriek. De eerste wafel werd geproduceerd in de zomer van 1997, en de oprichters maakte toen nog de wafers met de hand schoon. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar een productieomzet van NOK 13.4 miljard, ook wel €1.82 miljard. 

REC zonnepanelen is, eveneens als meerdere fabrikanten van zonnepanelen, een bedrijf dat alle facetten van de productie van zonnepanelen zelf in de hand heeft. Ze produceren zelf polykristallijn silicium van zand, waarna ze deze omzetten naar wafers. Van deze wafers worden de zonnecellen gemaakt, welke daarna weer verwerkt worden in de zonnepanelen
REC levert zonnepanelen voor grote projecten en voor huishoudens, maar met een hoge opbrengst per vierkante meter, degelijk gebouwd en eenvoudig te installeren. 

Lees hier meer over REC.

Meer weten?

Meer weten over REC zonnepanelen? Neem contact met ons op!