Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

1. Advies op maat

Iedere woning is anders. Het is dus bijna onmogelijk dat een zonnepanelenadvies voor uw woning gelijk is aan dat van uw vrienden. Wij hebben een advies op maat daarom hoog in het vaandel staan. Immers, alleen dan kunt u profiteren van het hoogst haalbare rendement. Wat hebben u en uw woning nodig? Dat is één van de belangrijkste vragen die we met u bespreken. Vraagt u bij ons een offerte aan, dan lezen we alle woning specifieke gegevens – zoals ligging, verwachte zonuren in uw omgeving en schaduwobjecten als dakkapellen en grote bomen - in onze professionele en geavanceerde software in. Daarmee kunnen we de situatie van uw woning al zeer nauwkeurig in kaart brengen. Ook kijken we naar uw energiebehoefte; die leiden we af van een recente jaarafrekening van uw huidige energieleverancier. U hoeft immers niet meer elektriciteit op te wekken dan u verbruikt. Vervolgens bepalen we hieruit het aantal zonnepanelen voor uw woning.

Maar niet alleen het aantal zonnepanelen, ook het selecteren van de juiste omvormer bij uw systeem is een belangrijk onderdeel van ons advies. Een omvormer moet immers exact afgestemd zijn op het vermogen van uw zonnepanelen. Ondercapaciteit kan het systeem doen uitschakelen en overcapaciteit is – hoewel het geen kwaad kan – zonde van het geld. Dan het bevestigingsmateriaal. Ook de selectie daarvan is precisiewerk. De constructie moet immers voor zo’n 25 jaar bestand zijn tegen weer en wind. Daarom kijken wij nauwkeurig naar de windzone van uw woning en de bebouwing in de directe omgeving. Vervolgens voeren we een secure berekening uit om zo de soort en hoeveelheid bevestigingsmaterialen te bepalen. 
Het resultaat van al dit rekenwerk? Een eerste, al zeer nauwkeurig en precies op úw woning afgestemd advies. Toch is niet alles op afstand te beoordelen. Daarom maken wij altijd, voor de definitieve installatie, een inmeetrapport bij u aan huis. Zodat we alle onzekerheden voor u kunnen wegnemen. 

Lees meer over het aanvragen van een offerte.

2. Inmeetrapport

Klein schoorsteentje op het dak dat u misschien niet eens meer gebruikt? Een onbekend pijpje? Wij kunnen met satellietbeelden en specifieke software een uiterst nauwkeurig advies voor u samenstellen, maar niet alles is op afstand te bepalen. Daarom maken wij vóór installatie altijd eerst een afspraak met u voor het opstellen van een inmeetrapport. Zonder bezoek aan huis, geen 100% zekerheid voor u. Dus bent u akkoord met het voorstel dat we u toesturen? Dan komen we altijd eerst bij u langs voor het inmeetrapport. We maken dan een uitgebreide analyse van de situatie rondom uw woning:

  • we controleren of uw dak de last van het voorgestelde zonne-energiesysteem kan dragen (dak-integriteit);
  • we bekijken de dakconstructie van uw woning;
  • we bepalen welke soort en hoeveelheid bevestigingsmaterialen nodig zijn;
  • we inventariseren de situatie in de meterkast: is er een extra groep nodig?;
  • en we maken een nauwkeurige analyse van objecten op het dak en in de omgeving van uw woning die eventueel schaduw kunnen veroorzaken en uw energieopbrengst kunnen beïnvloeden.

Kortom, een inmeetrapport geeft 100% zekerheid. En zorgt ervoor dat u van tevoren exact weet waar u voor kiest. 

Lees meer over het inmeetrapport.

3. Installatie

We hebben een vast team van ervaren installateurs dat uw zonne-energiesysteem vakkundig bij u komt installeren. Voorbereidingen om goed en veilig te kunnen werken, vinden wij daarbij essentieel. Daarom werken onze installateurs vanaf een steiger of een hoogwerker en zijn ze altijd gezekerd door middel van valbeveiliging. Is dat in orde? Dan kunnen ze aan de slag. Als eerste meten de installateurs op uw dak nauwkeurig uit waar de zonnepanelen bevestigd moeten worden. Om vervolgens de bevestigingsbeugels aan het dak vast te maken (in geval van een schuin dak) of óp het dak te bevestigen (in geval van een plat dak). Wanneer dit alles bevestigd en gecontroleerd is, worden de zonnepanelen gemonteerd en aangesloten. En gecontroleerd, uiteraard. De eerstvolgende stap daarna is het plaatsen van de omvormer en het aansluiten van de zonnepanelen hierop, gevolgd door het aansluiten van de omvormer op de groepenkast in de meterkast. In de meeste gevallen is er een extra groep nodig. Deze laten we dan door een vakkundige elektricien uit ons team plaatsen. Is alles geïnstalleerd, gecontroleerd, opgeruimd en aan u uitgelegd? Pas dan gaan de installateurs naar huis. Een goed gevoel voor u, maar ook voor ons.

4. Besparen

Meteen na de installatie profiteert u al van schone stroom. U wekt namelijk à la minute uw eigen elektriciteit op en doet dat op een milieubewuste, duurzame manier. En dat voelt u ook in uw portemonnee. Direct, omdat u meteen al bespaart op uw elektriciteitsrekening. Maar ook op termijn, want deze besparing levert u op langere termijn een zeer interessant rendement. 

Lees meer over het rendement van zonnepanelen.

5. Uitgebreide nazorg

Wij staan voor u klaar. Zelfs als u na de installatie nog vragen hebt. Wij blijven uw vertrouwde aanspreekpunt voor vragen. Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft!