Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Wat hebben wij nodig?

Wij hebben alleen de locatie van uw woning nodig en de behoefte qua energie die u wilt gaan afdekken met duurzaam opgewekte stroom. Aan de hand van deze informatie gaan wij met software uw huis opmeten en de beschikbare oppervlakte berekenen. Punten die wij meten zijn:

  • Afmetingen van het dak om het beschikbare oppervlakte te bepalen.
  • Ligging van het dak ten aanzien van het zuiden.
  • Hoe schuin het dak ligt, oftewel de hellingshoek.
  • Welke schaduw objecten er aanwezig zijn in de buurt van het dak. En zijn er eventueel dakramen of schoorstenen aanwezig?
  • Recente jaarafrekening van uw energieleverancier voor uw verbruik en de prijs die u per kWh betaald.

Hoe pakken wij het aan?

Wij maken een simulatie van uw woning wanneer er schaduwen aanwezig zijn. Hierdoor kunnen wij precies zien wat de impact van bijvoorbeeld een boom, een dakkapel of een schoorsteen van de buren wordt. Dit is uiterst belangrijk. Reden is dat als bijvoorbeeld een dakkapel een schaduw geeft, het niet altijd verstandig is om hier een zonnepaneel naast te leggen. Het resultaat kan zijn dat het hele systeem minder gaat opleveren met het zonnepaneel naast het dakkapel, dan zonder. 

Ook maken wij een zorgvuldige analyse van de opbrengst van uw toekomstige installatie. Hiermee houden we rekening met uw verbruik en de samenstelling van uw zonnepanelen-pakket. Wij geven u een verwachting van wat uw toekomstige systeem over een periode van 25 jaar aan energie moet opleveren.

Daarbij komt de factor voor het berekenen van het verwachte rendement van uw zonnepanelen,voor uw locatie in Nederland. Aan de kust van Nederland zijn er per jaar meer uren zon dan in het oosten van Nederland. De zon schijnt overigens net zo lang en veel, maar de invloed van het weer zorgt er voor dat in het westen meer energie opgevangen kan worden dan in het oosten. Wij houden dus goed rekening met uw locatie en wat daar aan zonne-energie opgewekt kan worden. Dit stelt geen valse verwachtingen.

Bij de oplossing die wij voor uw maken ontvangt u ook een foto met hoe de zonnepanelen op het dak van uw huis er uit komen te zien. U kunt dan alvast even kijken of u het eigenlijk wel mooi vindt en eventueel voor compleet zwarte zonnepanelen kiest...