Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

U wilt graag zonnepanelen op uw dak. Maar kunt het geld nu niet missen. Bij ZON7 hoeft dit geen belemmering te zijn!

Wanneer uw budget niet toereikend is om een duurzaam zonne-energiesysteem uit eigen middelen te betalen, kan het zeker interessant zijn om een systeem te leasen. Omdat de zonnesystemen van ZON7 een hoge besparing per maand opleveren, kunt u het maandbedrag van uw lease volledig betalen uit uw besparing. U laat dan uw systeem zelf de financiering afbetalen, waarna u nog jaren profijt zult hebben van uw systeem. Uiteindelijk zult u met uw ZON7 systeem duizenden euro's besparen.

Voor het leasen van onze systemen heeft ZON7 zeer gunstige afspraken gemaakt met een grote en landelijk werkende financieringspartij. Deze financieringspartij least duurzame projecten tegen zeer lage rente tarieven. Afhankelijk van uw wensen en uw situatie varieert de rente van 5,5 % tot 7.9 %. Met deze rentes heeft het leasen van uw systeem een lage impact op de terugverdientijd. Omdat alle systemen van ZON7 duurzame systemen zijn en de investeringen vallen onder woningverbetering kunt u de betaalde rente, net als uw hypotheekrente aftrekken van uw belasting. Vraag uw belastingadviseur of de belastingdienst wat u voordeel hierin kan zijn.

Zonnepanelen leasen in de praktijk

U laat een zonnesysteem door ZON7 op uw dak plaatsen. U krijgt het te betalen bedrag op uw rekening gestort van de leasemaatschappij. U betaalt daarmee de factuur van ZON7 voor een zonnesysteem met 10 jaar garantie. U gaat voor een periode van circa 10 jaar (afhankelijk van de grote van het systeem) een vast maandbedrag betalen. Dit maandbedrag is in de meeste gevallen gelijk aan of kleiner dan de maandelijkse besparing op uw energierekening. Uw maandlasten blijven dus gelijk, alleen investeert u in uw eigen, duurzame zonne-energiesysteem, in plaats van dat u maandelijks geld overmaakt naar uw energieleverancier. Op het moment dat uw systeem is afbetaald hebt u gratis stroom van uw dak en draagt u bij aan een schonere wereld. En zijn uw maandlasten aanzienlijk lager.

Wanneer u een klein deel van de investering wel zelf betaald dan is uw maandelijkse aflossing lager dan de maandelijkse besparing van het systeem. U verlaagt dan direct uw maandlasten vanaf het moment dat uw systeem is geplaatst. Hetzelfde effect heeft het verlengen van de doorlooptijd van uw financiering.

Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk bij ons terecht.