Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Besparing energierekening

Zijn de zonnepanelen geïnstalleerd? Dan is uw nieuwe systeem meteen klaar voor het opwekken van zonnestroom. De voordelen hiervan voelt u vrijwel direct in uw portemonnee. U bespaart namelijk meteen op uw energierekening. En dat maakt dit voordeel meteen tot een van de meest tastbare voordelen van zonnepanelen. Bovendien: de prijs van elektriciteit stijgt ieder jaar met ongeveer 7 tot 8 procent. Hierdoor lopen de financiële voordelen van uw zonnepanelen in feite elk jaar verder op.

Maatschappelijk verantwoord

Minder CO2-uitstoot, minder fijnstof in de lucht, een schonere leefomgeving en gebruik maken van een natuurlijke bron. Het opwekken van energie door middel van zonnepanelen heeft nog al wat maatschappelijke voordelen. De energie is schoon is en het milieu wordt niet verder belast En daarnaast: de zon schijnt altijd! Sterker nog, de zon produceert duizenden keren meer energie als we in de wereld verbruiken. Zonde eigenlijk om daar niet dankbaar gebruik van te maken. Want zo hebben zonnepanelen namelijk zelfs voordelen voor toekomstige generaties.

Financieel rendement

Een van de bekendste voordelen van zonnepanelen is de maandelijkse besparing op uw energierekening. Maar als we al deze besparing doorrekenen, zijn er op termijn nog meer voordelen aan uw zonnepanelen verbonden. Stel: u investeert een X-bedrag in zonnepanelen. Door de maandelijkse besparingen op uw energierekening verdient u deze investering in een aantal jaren terug (terugverdientijd). En daarna? Daarna lopen de voordelen van uw zonnepanelen eigenlijk alleen maar verder op. De maandelijkse besparingen veranderen namelijk in maandelijkse winst, waardoor u uiteindelijk een heel aantrekkelijk financieel rendement behaalt. Om nog maar eens een van de voordelen van zonnepanelen te noemen.

Waardevermeerdering woning

Kiest u voor zonnepanelen? Maar wilt u uw woning in de toekomst misschien wel verkopen? Goed nieuws: door de aanschaf van zonnepanelen stijgt uw woning direct in waarde. De voordelen van zonnepanelen verhuizen bij overdracht namelijk mee naar de nieuwe bewoner. Omdat een lagere energierekening lagere vaste lasten voor de nieuwe bewoner betekent, doet een investering in zonnepanelen uw woning direct in aantrekkelijkheid en waarde stijgen. Misschien niet een meteen tastbare, maar zeker een interessante onder de voordelen van zonnepanelen.Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie? Vraagt u naar aanleiding van de genoemde voordelen van zonnepanelen liever meteen een vrijblijvende offerte op? Ook dat kan. Neem gewoon even contact op met een van onze adviseurs.