Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Monitoring zonnepanelen per systeem verschillend

De monitoring van zonnepanelen kan op verschillende manieren. Vaak is de exacte keuze voor de monitoring van zonnepanelen afhankelijk van uw omvormer én uw persoonlijke wensen. Met name de omvormer is een belangrijke schakel in de monitoring van zonnepanelen. Sommige omvormers ondersteunen Bluetooth, andere omvormers ondersteunen WIFI of zelfs een andere communicatiemodule. Afhankelijk hiervan zijn er verschillende manieren om de gegevens van uw zonne-energiesysteem naar uw computer, mobiele telefoon of monitoring apparaat te sturen. Net wat u prettig vindt.

Monitoring zonnepanelen in huis

Wilt u de resultaten van de monitoring van uw zonnepanelen thuis kunnen inzien? Dan is er een speciaal monitoring apparaat om de gegevens mee uit te lezen. Dit monitoring apparaat geeft niet alleen aan of het zonne-energiesysteem actief is, maar geeft ook weer wat de opbrengst ervan is. Op deze manier geeft de monitoring van zonnepanelen u direct inzicht in de hoeveelheid opgewekte energie, de energieopbrengst in euro’s en de bespaarde hoeveelheid C02-uitstoot. U kunt bovendien maandelijks opbrengstoverzichten bekijken, die u steeds tot enkele maanden terug kunt inzien. Het apparaat voor de monitoring van zonnepanelen is eenvoudig aan uw computer te koppelen, zodat u desgewenst de gegevens direct kunt opslaan.

Monitoring zonnepanelen online

Bent u onderweg? Een weekendje eropuit, of een paar weken op vakantie? Geen probleem, er zijn zelfs mogelijkheden om de resultaten digitaal in te zien. Door in te loggen op een online omgeving of - nóg handiger - met behulp van een iPhone of Android app. Zo kunt u altijd (24 uur per dag!) en overal (zelfs op een ander continent) bekijken of uw zonnepanelen het doen en welke opbrengst ze genereren. De online omgeving voor de monitoring van zonnepanelen biedt uitgebreide mogelijkheden en geeft direct – in overzichtelijke grafieken bijvoorbeeld - inzage in de prestaties van uw zonne-energiesysteem. Monitoring van zonnepanelen: praktisch en transparant!

Heeft u aanvullende vragen over de monitoring van zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.