Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Zonnepanelen leveranciers - Internationaal

Hoewel er een aardig aantal zonnepanelen leveranciers in Amerika en Europa zitten, is het merendeel van de aanbieders van zonnepanelen gevestigd in Azië (fabrikanten die leveren aan groothandels en tussenpartijen). De voornaamste reden dat zonnepanelen leveranciers zich in Azië vestigen, is dat de productiekosten daar over het algemeen lager zijn dan in Amerika of Europa. Wat ú daar van merkt, is dat de aanschafprijs dan vaak lager is. De kwaliteit zonnepanelen van verschillende leveranciers loopt echter uiteen. ZON7 heeft daarom uitgebreid onderzoek gedaan en een flink aantal zonnepanelen leveranciers met elkaar vergeleken. Met als resultaat dat we enkel de beste kwaliteit zonnepanelen inkopen. Die we vervolgens voor een scherpe prijs bij u kunnen aanbieden.

Zonnepanelen leveranciers - Nederland

In Nederland zijn er veel zonnepanelen leveranciers die elders panelen inkopen en vervolgens complete oplossingen bieden aan particulieren en bedrijven. Maar hoe maakt u nou de juiste keuze tussen al die leveranciers? Deze keuze is afhankelijk van meerdere factoren. Welke factor bij u de doorslag geeft, is aan u. Het is wél belangrijk dat u op voorhand volledige inzage heeft in de kwaliteit van de zonnepanelen en de totale prijs ervan. Hieronder meer tips om tussen zonnepanelen leveranciers te kiezen. 

Zo kiest u het juiste merk

  • 1. Kwaliteit. Er zit veel verschil in de kwaliteit van zonnepanelen. Veel zonnepanelen leveranciers pronken met A-merken. Een A-merk betekent echter nog geen A-kwaliteit. Relevante keurmerken en continue kwaliteitsbewaking van productie tot installatie…dát zijn indicatoren voor kwaliteit. Lees meer over het kiezen van de beste zonnepanelen.
  • 2. Garantie. Overweegt u meerdere zonnepanelen leveranciers? Controleer dan altijd de termijnen van garantie en overige voorwaarden goed. Daar zit helaas veel verschil in. Er hoort sowieso garantie te zitten op de zonnepanelen, de omvormer, de bevestigingsmaterialen en de installatie zelf. 
  • 3. Reële opbrengst. De meeste opbrengstberekeningen van zonnepanelen leveranciers zien er op het eerste gezicht keurig uit. Kijken we echter iets beter, dan zijn niet al die berekeningen even keurig. Sommige zonnepanelen leveranciers rekenen met een energieopbrengstpercentage van 95, uitgaande van een dak op het zuiden met een gunstige hellingshoek. Op die manier lijkt het systeem heel veel op te leveren, maar schijn bedriegt. In de praktijk is een opbrengstpercentage van 95 namelijk niet haalbaar. 85 is voor leveranciers het enige juiste opbrengstpercentage om mee te rekenen in Nederland. Daarnaast is het altijd noodzakelijk dat de specifieke situatie van uw woning goed in kaart wordt gebracht. Het is sowieso van belang de volgende factoren mee te nemen in een opbrengstberekening: het aantal zonuren, een schaduwanalyse, de ligging van uw dak, de hellingshoek van uw dak én eventuele obstakels op het dak. Veelal ontbreken deze factoren in de opbrengstberekening. Met als resultaat? Onaangename verrassingen achteraf voor u. Lees hier meer over de opbrengst van zonnepanelen.
  • 4. Installatie. Veiligheid en vakkundigheid, dat zijn belangrijke factoren voor de installatie van uw zonnepanelen. Ze moeten immers zo’n 25 jaar stevig blijven liggen. Vraag zonnepanelen leveranciers daarom altijd naar hun installateurs. Is het een vast team waarmee ze werken? Hebben ze ervaring? Zijn ze goed opgeleid? En zijn ze in staat om relevante zaken van het zonne-energiesysteem aan u uit te leggen? Goed om te controleren!
  • 5. Transparantie. Wat we vaak als eerste willen weten van een offerte? Juist, de totale prijs ervan. Maar veel belangrijker is om goed uit te zoeken wat u krijgt voor die prijs. Hoeveel zonnepanelen bieden de verschillende leveranciers? Welk merk? En wat is de prijs per stuk? Een transparante en goed gespecificeerde offerte geeft u inzage in de verschillen tussen zonnepanelen leveranciers en hun aanbod.
  • 6. Inmeten. Eén van de belangrijkste stappen op weg naar de meest geschikte zonnepanelen en het hoogste rendement? Dat is het opstellen van een inmeetrapport op locatie. Vóór de definitieve installatie welteverstaan. Hoe modern en ingenieus de moderne technologieën ook zijn, ze kunnen een locatiebezoek nooit vervangen. Passen de voorgestelde zonnepanelen op het dak? Kan uw dak het gewicht dragen? Hoe ziet de meterkast er nu uit? En zijn er schaduwobjecten die van invloed kunnen zijn op de energieopbrengst? Een inmeetrapport op locatie heeft 100% zekerheid over de beste oplossing voor u. Helaas zijn er weinig zonnepanelen leveranciers die zo’n inmeetrapport opstellen. 
  • 7. Prijs. Natuurlijk is uw budget belangrijk. Bepaal van tevoren wat u wilt uitgeven, maar controleer ook wat u er voor krijgt bij de verschillende leveranciers. Het moet een kwalitatief goede oplossing passend bij uw budget zijn, dat staat voorop. Soms kan één paneel meer uiteindelijk echter een veel aantrekkelijker rendement opleveren. 

Laat het u in ieder geval voorrekenen en kies vervolgens wat het beste bij u past. Volg uw gevoel.

Zonnepanelen die wij testen

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1650 x 992 x 35mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1650 x 992 x 40mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1650 x 990 x 40mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1640 x 992 x 35mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1665 x 991 x 38mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1638 x 982 x 40mm

245Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1640 x 992 x 45mm

250Wp - Poly Crystalline / 60 cells / 1660 x 991 x 40mm