Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Een stukje geschiedenis
De Oostenrijkse meneer Fuchs had op zijn woning zonnepanelen laten monteren. Hij was van mening dat hij de BTW op de zonnepanelen kon terugvragen omdat hij het opwekken en leveren van energie als een economisch activiteit zag. Hij heeft tot aan de hoogste rechter in Europa geprocedeerd en het Europese Hof gaf hem gelijk.

Bent u ondernemer voor de BTW?
U bent volgens het Europese Hof ondernemer voor de BTW als u met regelmaat diensten levert waar u een vergoeding voor krijgt. Wanneer u zonnepanelen heeft, wordt ook een deel van de opgewekte energie aan de energiemaatschappij geleverd, waar u een vergoeding voor krijgt. Deze wordt op uw energienota verrekend.

Wat betekent dit voor u?
Er dient BTW betaald te worden over de opgewekte
energie, maar de BTW op de aanschaf en montage van de zonnepanelen kan terug gevraagd worden. In het jaar van aanschaf kan alle BTW op de aanschaf en montage van de panelen terug gevraagd worden, ook de BTW op de kosten voor de aanvraag BTW teruggave kan terug gevraagd worden. Er dient echter ook een laag bedrag aan BTW over de opgewekte energie betaald te worden. Dit is slechts een fractie van de terug te vragen BTW.

Jaren erna? Kleine Ondernemersregeling!
In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden over de opgewekte energie. Wel kunt u een vrijstelling Kleine Ondernemersregeling aanvragen. De regeling houdt in dat wanneer u per jaar minder dan € 20.000,- omzet heeft, een vrijstelling mogelijk is waardoor er geen BTW betaald hoeft te worden. Heeft u naast uw zonnepanelen verder geen BTW activiteiten, dan komt u normaliter altijd in aanmerking voor deze vrijstelling. Aan de vrijstelling zitten enkele voorwaarden. Meer informatie leest u op de website van de belastingdienst.

Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

  • U bent een particuliere afnemer
  • U levert de opgewekte energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet
  • De factuur staat op naam van diegene die de BTW terugvraagt
  • Het energiecontract staat op naam van diegene die de BTW terugvraagt


BTW teruggave regelen
Alles bij de Belastingdienst geregeld krijgen is veel werk en er kunnen eenvoudig (communicatie) problemen of fouten ontstaan. De belastingdienst kan daarover boetes heffen. Koopt u bij Zon7 zonnepanelen, dan wordt de BTW-teruggaaf op uw zonnepanelen gratis verzorgd door een gespecialiseerd belastingadvieskantoor: ZonnepanelenBTW.
          
Wat doet ZonnepanelenBTW voor u?

  • Treedt namens u in contact met de Belastingdienst om de BTW op uw zonnepanelen terug te vragen
  • Meldt u aan bij de Belastingdienst als BTW ondernemer en voert alle correspondentie met de Belastingdienst voor u
  • Dient namens u alle BTW aangiften bij de Belastingdienst in
  • Verzoekt namens u aan het einde van het jaar om toepassing van de Kleine Ondernemers Regeling
  • Houdt u gedurende het gehele traject op de hoogte van de vorderingen

Hoe kunt u de BTW teruggave regelen?
Nadat wij uw zonnepanelen systeem hebben opgeleverd ontvangt u van ons een link om de teruggaaf in orde te maken via ZonnepanelenBTW. Wilt u meer weten over de BTW-teruggaaf op uw zonnepanelen,
Kijk op: www.zonnepanelenbtw.nl