Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Waar voor uw geld

Stap 1 is gezet: u heeft besloten dat u graag zonnepanelen wilt en bepaald hoeveel u daar aan kunt en wilt uitgeven. Vervolgens vraagt u een aantal offertes op. Juist omdat u uw budget waarschijnlijk zorgvuldig heeft bepaald, is het voor u natuurlijk belangrijk dat u zoveel mogelijk ‘waar’ voor uw geld krijgt. Vaak is dat niet met één blik op de offerte te bepalen. Sommige offertes lijken lager uit te komen, maar is dat ook werkelijk zo? Of zijn de manuren voor de installatie nog niet in de offerte meegenomen? Zijn er misschien andere losse eindjes? Ons advies: neem er de tijd voor om goed te controleren wat u precies krijgt voor uw geld. Vergelijk offertes tot in detail met elkaar. Dat is alleen mogelijk als een offerte in losse onderdelen gespecificeerd is. Een must, vinden wij, want u heeft er recht op te weten waar uw geld aan uit geeft. Wilt u meer weten over het vergelijken van offertes? En het effectief inzetten van uw budget? Lees dan onze tips op de pagina offerte aanvragen.

Investeren met een financiering

Ik vind onderstaande geen sterk stuk. Het is meer een waarschuwing om met geleed geld te investeren. Als mensen willen investeren met geleend geld, is dat voor ons geen probleem. Als we straks naar lease gaan, is het ook lenen. Eerlijk is het dan weer wel, maar ja…. 
Uw budget iets verhogen met geleend geld. Dat is natuurlijk een optie. Maar is het ook verstandig? Laten we voorop stellen: zonnepanelen kopen met eigen spaargeld is altijd voordeliger. Dat heeft alles te maken met het financieel rendement dat u kunt behalen. Een voorbeeld: u investeert een X-bedrag aan eigen geld in zonnepanelen. Door de besparingen die u maandelijks op uw energierekening krijgt, verdient u uw systeem op een gegeven moment terug. De jaren erna zijn de besparingen per maand ‘pure winst’, waardoor u een interessant financieel rendement kunt behalen. Investeert u echter met geleend geld? Dan heeft u maandelijks ook kosten voor rente op uw lening. Deze rente en financieringskosten moet u aftrekken van wat de totale besparing is. Natuurlijk kunt u ook een klein deel van uw investering financieren met geleend geld. Een klein deel geleend geld, kan namelijk nog steeds een aantrekkelijk rendement opleveren. Neem contact met ons op wanneer u meer wilt weten over investeren met (deels) geleend geld.

Goede voorlichting

Tot slot: waarschijnlijk heeft u niet alle informatie over zonnepanelen meteen paraat wanneer u zich gaat oriënteren. Laat u daarom goed voorlichten door verschillende aanbieders én lees u zelf goed in. Maar neem de beslissing nooit overhaast en laat u vooral niet overhalen om tot aankoop over te gaan. De beslissing moet vanuit u zelf komen. Twijfelt u nog? Doe het dan niet. Kies alleen als u er zelf 100% zeker van bent dat u de investering kunt en wilt doen.

Heeft u hulp nodig bij het effectief inzetten van uw budget voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Of bezoek één van onze workshops