Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Bereken uw terugverdientijd

Het berekenen van de terugverdientijd van zonnepanelen is eigenlijk heel eenvoudig. We beginnen bij de verwachte jaarkosten voor energie bij uw huidige energieleverancier. Daarvoor vermenigvuldigen we de kosten per kilowattuur (kWh) met uw totale jaarverbruik qua elektriciteit. Vervolgens corrigeren we deze totaalkosten met de jaarlijks te verwachten prijsstijging (zo’n 7% à 8% in de afgelopen jaren). Besparing mogelijk? Ja. En die besparing rekenen we als volgt uit: we vermenigvuldigen de opbrengst van de zonnepanelen (in kWh per jaar) met de kosten (per kWh) die u normaliter bij uw huidige energiemaatschappij zou betalen. Het resultaat? De besparing die zonnepanelen u jaarlijks opleveren. En dat is een besparing die u al meteen in uw portemonnee voelt.

Dan de terugverdientijd. Hoe berekenen we die terugverdientijd van zonnepanelen vervolgens? We nemen eerst de totale investering van uw zonnepanelen. Vervolgens kijken we naar de hierboven genoemde besparing die de zonnepanelen u jaarlijks opleveren. Deze besparing tellen we jaar na jaar bij elkaar op. Tot op een gegeven moment de besparing hoger uitkomt dan de investering die u deed voor uw zonne-energiesysteem. In dat jaar is dan uw terugverdienmoment geweest. Dat omslagpunt noemen we de terugverdientijd van zonnepanelen. En vanaf die terugverdientijd profiteert u van maximale besparing!

Specifieke terugverdientijd zonnepanelen berekenen

De terugverdientijd van zonnepanelen is niet alléén afhankelijk van de panelen. Met name die specifieke situatie van uw woning en huishouden zijn bepalend voor het berekenen van de terugverdientijd. Dus wilt u weten wat de terugverdientijd van zonnepanelen in uw situatie kan zijn? Daar helpen we u graag bij. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.