Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Productieproces

Zonder productieproces van hoge kwaliteit geen zonne-energiesysteem van hoge kwaliteit. Daarom worden de ZON7 zonne-energiesystemen niet pas gecontroleerd als ze klaar zijn, maar start de controle op kwaliteit al aan de basis. Bij het productieproces welteverstaan. Er wordt continu in de gaten gehouden of de kwaliteit en zuiverheid van de grondstoffen voor de zonnepanelen nog aan alle eisen voldoen. En nauwkeurig gecontroleerd of het productieproces van de omvormers nog volstaat. Zijn de zonnepanelen en omvormers klaar? Dan wordt ook nog tot in detail gemeten of ze alle prestatienormen halen. En pas na deze goedkeuring, mogen de producten door naar de groothandel. Kwaliteit vanaf de basis dus.

Van fabriek naar consument

Zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen. Ze moeten allemaal van fabriek naar consument. En in die hele route moet de kwaliteit net zo hoog blijven als de kwaliteit na productie. Kortom: een proces dat een goede controle vereist. ZON7 en de producenten van de panelen spelen hierin een belangrijke rol. Het hooghouden van de kwaliteit vraagt namelijk om het nauwkeurig faciliteren van transport naar ZON7 en een gedegen opslagplek bij ons. Daar komt nog bij: het uitvoeren van controles tussentijds, zodat we ook zéker weten dat de kwaliteit in alle stappen van het proces behouden blijft. Tot het moment dat ze op uw dak liggen.

Groothandel

Wij werken enkel samen met partijen die kwaliteit net zo hoog in het vaandel hebben als wijzelf. Daarom kozen wij voor de gerenommeerde groothandel Donauer als partner. De afspraken die we met hen maakten, zijn alle in het belang van de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormer. En ook in úw belang dus. Donauer test geleverde producten namelijk uitvoerig met behulp van onder andere elektroluminescentie testen, flash testen en optische inspectie. Halen de producten de gestelde normen van kwaliteit? Dan mogen ze door naar u. Anders niet. Nieuwsgierig naar de testresultaten van uw zonnepanelen? We leveren de flash test gegevens altijd met uw bestelling mee, zodat de kwaliteit van uw zonnepanelen ook voor uzelf inzichtelijk is. 

Transport

Een cruciaal moment om de kwaliteit van zonnepanelen extra in de gaten te houden? Dat is het moment van transport. Om welk product het ook gaat, bij transport is alles een stukje kwetsbaarder. Tenzij het maken en naleven van verpakkingsvoorschriften tot een essentieel onderdeel van transport worden gemaakt. Dat is bij zonnepanelen van ZON7 het geval. Kwaliteit van zonnepanelen zit dus niet alleen in de panelen zelf, maar ook in de behandeling ervan.

Installatie

Na het transport van de zonnepanelen, houdt de kwaliteitsbewaking voor ons niet op. De stap die volgt is namelijk de installatie: een laatste, maar wel een kwetsbare stap in het proces. Allereerst omdat we de zonnepanelen naar een flinke hoogte moeten brengen, namelijk naar uw dak. Om dit veilig en risicovrij te doen, maken wij gebruik van speciale zuignappen om de zonnepanelen naar het dak te brengen. Deze zuignappen houden de panelen gegarandeerd in de greep, beschadigen de panelen niet en houden de kwaliteit intact. Zijn de zonnepanelen op hoogte? Dan volgt de montage. Omdat wij er zeker van willen zijn dat u 25 jaar zorgeloos kunt genieten van uw hoge kwaliteit zonnepanelen, zien we er op toe dat deze montage uiterst vakkundig gebeurt. Om die reden contracteren wij enkel goed opgeleide, ervaren en betrouwbare installateurs. Lees hier meer over het installeren van zonnepanelen.

Wilt u de kwaliteit en zekerheid van ZON7 zélf ervaren? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Neem daarvoor contact met ons op.