Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Besparen met duurzame energie

De CO2-uitstoot beperken door meer gebruik te maken van duurzame energie. Dát is wat ons te doen staat in de komende jaren.  Des te serieuzer we met groene energie bezig gaan, des te beter voor het milieu. En voor onze toekomst. Ook de politiek is zich hiervan bewust. Duurzame energie is dan ook een onderwerp dat steeds weer op politieke agenda’s verschijnt.

Toch is niet alleen het milieu gebaat bij de inzet van groene energie. Uw portemonnee profiteert er ook van wanneer u kiest voor het opwekken van duurzame energie. Door gebruik te maken van duurzame energie bespaart u namelijk flink op uw energierekening. Bovendien is duurzame energie – en dan met name zonne-energie - de afgelopen jaren bijzonder interessant gebleken als investering voor woningbezitters. Zonnepanelen leveren een zeer interessant financieel rendement op. Na de terugverdientijd van uw zonne-energiesysteem is elke besparing op uw energierekening namelijk pure winst. De uiteindelijke winst door duurzame energie loopt dan ook makkelijk in de tienduizenden euro’s.

Wilt u weten hoe en hoeveel ú kunt besparen met duurzame energie van zonnepanelen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Verschillende soorten duurzame energie

Duurzame energie is er tegenwoordig in vele soorten. Zonne-energie staat voor het omzetten van zonlicht in elektriciteit of warmte. Bij zonnepanelen noemen we dit ook wel het ‘fotovoltaïsche effect’. Waar zonne-energie de meest voor de hand liggende vorm van duurzame energie voor huishoudens is, zijn er nog 4 andere veelvoorkomende vormen van groene energie. 

  • Bio-energie is een vorm van duurzame energie waarbij energie wordt opgewekt uit organisch materiaal (biomassa). Snoeiafval en groente-, fruit- en tuinafval bijvoorbeeld. 
  • Geothermische energie is een vorm van duurzame energie waarbij de warmte die in de aardbodem opgeslagen zit wordt omgezet in bruikbare energie.
  • Windenergie: de wind zet een windmolen in beweging en vervolgens zet de generator de beweging om in elektriciteit. 
  • Waterkracht is een vorm van groene energie waarbij de stroming van water wordt omgezet in elektriciteit. Soms worden hier turbines voor gebruikt.