Essent
  • Home
  • Actueel
  • REC introduceert nieuwe loodvrije zonnepanelen Alpha Pure Black van 405 wattpiek
Print deze pagina E-mail deze pagina

REC Group heeft de nieuwe serie zonnepanelen REC Alpha Pure Black onthuld. Dankzij de gapless celindeling, die ruimte tussen de zonnecellen weghaalt, heeft het beste zonnepaneel een vermogen van 405 wattpiek.

De gapless indeling maakt efficiënt gebruik van elke millimeter van het zonnepaneeloppervlak door de ruimte tussen de zonnecellen weg te werken. Deze indeling zonder spleten, in combinatie met een zwarte backsheet, zorgt voor het volledig zwarte uiterlijk van de REC Alpha Pure Black. Met een loodvrije productie en een aanzienlijke toename van het vermogen, markeert het nieuwe zonnepaneel bovendien een belangrijke vooruitgang van het zonnepaneel REC Alpha, dat 2 jaar geleden op de markt werd gebracht.

Eerste levering in juli

REC Group zal de REC Alpha Pure Black in juni 2021 in productie nemen in de volledig geautomatiseerde productiefaciliteit in Singapore. De eerste leveringen worden in juli verwacht.

Met 219 wattpiek per vierkante meter kent het zonnepaneel een van de hoogste vermogensdichtheden op de markt. De REC Alpha Pure Black is gebaseerd op REC's Twin Design en de gepatenteerde split cell- en split junctionbox-technologie. De nieuwe REC Alpha Pure Black-serie komt in aanmerking voor het premium REC ProTrust-garantiepakket - dat tot 25 jaar dekking biedt op het product, de prestaties en het geleverde werk - met een gegarandeerd vermogen van minimaal 92 procent na 25 jaar. De temperatuurcoëfficiënt bedraagt 0,26 procent per graden Celsius. Het frame biedt extra bescherming tegen extreme weersomstandigheden en maakt de REC Alpha bestand tegen een sneeuwbelasting van 7.000 pascal (Pa).

Europese verordening

REC heeft al het lood verwijderd uit alle zonnepaneelcomponenten, inclusief celverbindingen, kruisconnectoren en lasverbindingen in de junctionbox. Dit betekent dat het paneel voldoet aan de Europese verordening Restriction of Hazardous Substances (RoHS), die verplicht is voor alle soorten elektrische producten, maar niet voor zonnepanelen. De RoHS is gericht op het terugdringen en voorkomen van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur.

'De minimale milieuvoetafdruk maakt deel uit van REC's streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen', legt Shankar Sridhara uit, chief technology officer bij REC Group. 'Zelfs vandaag de dag bevat een zonnepaneel doorgaans een kleine hoeveelheid lood in verhouding tot het totale gewicht. Op grote schaal is het effect hiervan echter aanzienlijk, zeker wanneer zonnepanelen aan het einde van hun levensduur worden gerecycled. Om dit even in perspectief te plaatsen: vorig jaar alleen al werden wereldwijd ongeveer 400 miljoen zonnepanelen geproduceerd. Als we een paar decennia vooruitspringen in de toekomst, zal de productie van 2020 ongeveer 10.000 ton lood aan het ecosysteem toegevoegd hebben. Dit betekent dat klanten die voor de REC Alpha Pure Black kiezen, nog meer voor het milieu doen dan alleen schone energie produceren.'

Bron: Solar Magazine

Meer actueel

Adresgegevens

Damsluisweg 50
1322 ED Almere

Daarom ZON7

  • Sterk in zonnepanelen
  • Geteste kwaliteits-producten
  • Vakkundig advies
  • Scherpe prijzen
  • Ervaren installateurs

Meer redenen nodig?