Essent
Print deze pagina E-mail deze pagina

Bij een aantal verenigingen kunt u zonnepanelen en de installatie daarvan voor lage prijzen krijgen. Echter, wat betekent dit voor de kwaliteit van een installatie voor u?

Milieuclubs als prijsvechters

Milieuclubs met inkoop-voordeel, maar de kwaliteit?

In een artikel verschenen van Trouw, wordt geschreven over verenigingen die zonne-energie installatie voor een lage prijs aanbieden. Hierbij is het zogenaamd gezamelijk inkopen het belangrijkste onderdeel. Echter heeft u als consument geen invloed op wie uw installatie gaat uitvoeren en met welke materialen de installatie uitgevoerd gaat worden. De prijs is de belangrijkste motivator.

http://bit.ly/166vjfx

In het artikel wordt aangehaald door Gustaaf Haan dat er geen standaard pakket is die op elk dak past. Elk dak en het huishouden dat van de zonne-energie gebruik wil maken, heeft zijn eigen kenmerken. Het is dan ook belangrijk dat de zonnepanelen installatie optimaal ontworpen is voor uw behoeften en aansluit op wat u nodig heeft qua energie verbruik.

Daarnaast is het belangrijk dat de kwaliteit van de materialen; zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmaterialen van een goede kwaliteit is. Het moet immers 25 jaar op uw dak liggen en rendement op leveren. Slechte kwaliteit zonnepanelen kunnen uw rendement sterk verlagen. Ook schaduwen door bijvoorbeeld een boom bij de buren waar geen rekening mee is gehouden, heeft invloed en kan tot een financiele teleurstelling leiden.

Zonnepanelen zijn geen kant en klaar product. Oriënteer u goed en vergelijk offertes. 

Meer actueel

Adresgegevens

Zuiveringweg 94
8243 PE Lelystad

Daarom ZON7

  • Sterk in zonnepanelen
  • Geteste kwaliteits-producten
  • Vakkundig advies
  • Scherpe prijzen
  • Ervaren installateurs

Meer redenen nodig?